Op het podium

Via deze site wil ik mijn liefde en fascinatie voor literatuur doorgeven. Soms doe ik dat ook op het podium.

Sinds 2017 mag ik inhoudelijke bijdragen leveren aan Mens durf te lezen!, de literaire salon van de Zaanstreek. Producent Anita Gundlach brengt onder deze naam drie keer per seizoen een veelzijdig programma met muziek, verhalen en theatrale momenten. Op 4 februari 2018 stond de salon in het teken van Nescio’s Natuurdagboek. Ik sprak met de zaal over de stijl van Nescio. In deze video twee fragmenten:

 

Bij BIND, de geweldige culturele huiskamer van het Hembrugterrein in Zaandam, mocht ik op 19 januari 2018 het publiek meenemen op een literaire reis met als thema ‘de schrijver, het regime, de lezer’. Ik vertelde over literatuur in China, Rusland, Kenia en het Spanje onder Franco. Pianiste Karlijn Blans speelde daarbij toepasselijke werken. In deze video een samenvatting:

Video’s: Di-Lan Sun