BIND Boekenbrunch: Herontdekte meesterwerken

[programma nog onder voorbehoud!]

Elk tijdperk, elk land kent zijn eigen meesterwerken – maar het gros blijft voor ons volledig onopgemerkt. Sommige toegewijde vertalers en uitgevers proberen alsnog onze aandacht te vangen met juist díe parel waar zij zo ondersteboven van zijn. De laatste jaren zijn er gestaag ‘herontdekte’ klassiekers uitgebracht. Tijdens deze BIND Boekenbrunch kun je kennismaken met een selectie daarvan.

Speciale gast is de geprezen Chinees-vertaalster Silvia Marijnissen, bekend van onder meer haar vertalingen van Nobelprijswinnaar Mo Yan. Zij vertaalde onlangs het prachtige ‘De liefde van een half leven’ van Eileen Chang. Deze schrijfster behoort tot de absolute top van de Chinese literatuur, onder meer beroemd om de manier waarop ze Shanghai in de eerste helft van de 20e eeuw tot leven brengt. Silvia Marijnissen vertelt hoe het is om zo’n klassieker voor het eerst toegankelijk te maken voor de Nederlandse lezer.

Renate Sun-Louw, organisator van de BIND Boekenbrunches, geeft achtergronden bij het thema en de gekozen schrijvers.

Entree voor deze ochtend: € 11,50, inclusief enkele brunch-hapjes en 1x koffie of thee

Of kies voor een 3voor2-passepartout: €23,- voor alle BIND Boekenbrunches najaar 2020 (6 september, 4 oktober en 1 november)

Tijd: 10.30 uur – 12.00 uur
Inloop: vanaf 10.00 uur
Locatie: BIND, Middenweg 107, Zaandam (Hembrugterrein)

Wil je graag naar de boekenbrunches komen, maar vind je het Hembrugterrein lastig bereikbaar? Laat het dan ook weten, dan gaan we kijken of we een oplossing kunnen vinden.

Maximaal 16 deelnemers vanwege coronamaatregelen

Doe leesinspiratie op tijdens de BIND Boekenbrunches! Drie heerlijke zondagochtenden met verrassende thema’s, leuke gasten en lekkere brunch-hapjes.

Er is een weldaad aan leesplezier beschikbaar: maar liefst 40.000 Nederlandstalige romans – oorspronkelijk en vertaald werk – kun je zó in huis halen. Toch wordt uit dat overdadige aanbod slechts een handjevol romans veelvuldig gelezen. In 2018 werd de helft van de boekhandelsomzet voor fictie behaald door slechts 0,88% van de titels.* We leven dus in een echte bestsellerscultuur. Veel prachtige, waardevolle en bijzondere boeken worden nauwelijks opgemerkt. De BIND Boekenbrunch laat je kennismaken met enkele van die pareltjes buiten de bestsellers.

*cijfers KVB Boekwerk

Datum

01 nov 2020

Tijd

10:30 - 12:00

Kosten

€ 11,50

Locatie

BIND
Zaandam
Luister! Boekenweekspecial-podcast van SunFM