Rondleiding tentoonstelling 100 jaar Het huisje aan de sloot

Precies honderd jaar geleden verscheen Carry van Bruggens Het huisje aan de sloot. Voor deze verhalenbundel liet ze zich inspireren door haar jeugd in de Zaanstreek. Rond dit bijzondere literaire werk is een tentoonstelling ingericht in het stadhuis van gemeente Zaanstad. Op 20 en 27 augustus vertelt Renate Sun-Louw, samensteller van de tentoonstelling, meer over de achtergronden. Ook zijn enkele originele kunstwerken uit het gemeentearchief Zaanstad te bewonderen.

De Zaanstreek van 1890 werd getekend door grote contrasten in de omgeving én in de samenleving. Carry van Bruggen had hier een scherp oog voor en hield al die indrukken vast in haar herinnering. Tijdens haar rijke schrijverscarrière putte ze hier steeds weer uit, met als hoogtepunt Het huisje aan de sloot.

Renate Sun-Louw vertelt meer over dit intrigerende werk en de twee verwante verhalenbundels die erop volgden. Dit doet ze aan de hand van de tentoonstellingsvitrine, waarin onder meer enkele originele objecten uit het Zaans Museum te zien zijn. Ook gaat ze dieper in op enkele van de verhalen.

In de tentoonstellingsvitrine zijn afdrukken te zien van tekeningen, schetsen en plattegronden uit de collectie van gemeentearchief Zaanstad. De originelen zijn te kwetsbaar om tentoon te stellen, maar we halen enkele ervan voor deze gelegenheid uit het archief.

Volgeboekt

Datum en tijd
vrijdag 20 augustus en vrijdag 27 augustus
Start 15.30

Deelname
Minimaal 4, maximaal 8 bezoekers.

Locatie
Stadhuis Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam (naast het treinstation)

Kosten
Gratis, wel vooraf aanmelden.

Coronamaatregelen
1,5 meter afstand.

Datum

27 aug 2021
Expired!

Tijd

15:30 - 17:00
Luister! Boekenweekspecial-podcast van SunFM